{{::langctrl.mainTitle}}

{{::langctrl.countryTitle}}

{{langctrl.choosenCountry}}

{{::langctrl.langTitle}}

{{langctrl.choosenLanguage}}

Good news: we are still delivering, but expect a slightly longer delivery time

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Az ECCO-nál tiszteletben tartjuk magánszféráját, és ezért az ECCO és a KRM vállaltcsoportok minden vállalatának („ECCO- és KRM-partnerek”) feltett szándéka, hogy megóvja azon információkat, amelyeket gyűjt, felhasznál és/vagy amelyekhez hozzáfér, és amelyek egy személyt azonosítanak, vagy képesek egy személy azonosítására („személyes adatok”)..

 

Az, hogy hogyan történik a személyes adatok gyűjtése, felhasználása és megosztása, attól függ, hogy Ön melyik ECCO- vagy KRM-partnerrel és hogyan lépett kapcsolatba.   

 

Jelen Adatvédelmi tájékoztató célja, hogy biztosítsuk, hogy Ön elegendő információval rendelkezzen azzal kapcsolatosan, hogy milyen módon gyűjtjük és használjuk fel személyes adatait, beleértve azon információkat is, amelyekről kötelesek vagyunk Önt tájékoztatni a vonatkozó személyes adatok védelmével kapcsolatos jogszabályok szerint, beleértve az EU 2016/679 sz. Általános Adatvédelmi Rendeletét (General Data Protection Regulation – „GDPR”). 

 

Jelen Adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit kiegészíthetik más információk, amelyeket tőlünk vagy más másik ECCO- vagy KRM-partnertől kapott, továbbá más felhasználási feltételek, amelyek a weboldalainkon érvényesek, vagy amelyekkel kapcsolatosan beleegyezését adta, amikor egy másik ECCO- vagy KRM-partnerrel lépett kapcsolatba.

 

Megjegyzéseit, visszajelzéseit mindig szívesen vesszük.

  • 1. ELÉRHETŐSÉGEINK

     

    • 1.1 Az adatkezelő(k) és a kijelölt képviselő azonosítása

      Hacsak máshol nem határoztuk meg másként, jelen Adatvédelmi tájékoztató szerint az Ön személyes adatainak gyűjtéséért és kezeléséért felelős szervezet (az „Adatkezelő”) a következő: 

       

      KRM AG
      Rothusstrasse 17
      6331 Hünenberg
      Svájc
      E-mail: legal@krm.ag

       

      (Jelen Adatvédelmi tájékoztatóban „mi”, „minket” és „miénk”)

       

      A KRM AG az alábbi képviselőt jelölte ki az Európai Unión belül. A kijelölt képviselőhöz kell fordulnia az Adatkezelő mellett vagy helyett, különösen a felügyelő hatóságoknak és az érintetteknek, az Adatkezelő adatfeldolgozásával kapcsolatosan felmerülő problémáik tekintetében.

      ECCO Holding A/S

      Industrivej 5

      6261 Bredebro

      Dánia

      E-mail: legal@ecco.com.

      Telefon: +45 7491 1625

       
    • 1.2 Elérhetőségeink

      Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, vagy kapcsolatba szeretne lépni velünk, forduljon hozzánk Ügyfélszolgálati képviselőinken keresztül a következő elérhetőségeken:

       

      E-mail: huoffice@krm.ag

    • 1.3 Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

      Kijelölt adatvédelmi tisztviselőnk elérhetőségei:

       

      E-mail:                     legal@ecco.com

      Telefon:                   +45 7491 1733

      Levelezési cím:      ECCO Holding A/S, Legal Department, Industrivej 5, 6261 Bredebro, Denmark attn.: DPO

  • 2. HOGYAN HASZNÁLJUK FEL SZEMÉLYES ADATAIT?

    Amikor kapcsolatba lép velünk, személyes adatokat gyűjtünk Önről, és azokat többféle célra használjuk fel, például lehetővé tesszük, hogy Ön igénybe vegye többféle szolgáltatásunkat, beleértve a hírlevelekre történő feliratkozást, kapcsolatfelvételt Ügyfélszolgálati képviselőinkkel stb. A személyes adatokat arra is felhasználjuk, hogy kiértékeljük és felmérjük az Ön személyes érdeklődési köreit, testre szabjuk a weboldalunk által nyújtott élményt, és fejlesszük szolgáltatásainkat, hogy az Ön érdeklődésének és preferenciáinak jobban megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk.

     

    Amennyiben arra kérjük, hogy adatokat adjon meg részünkre, Ön döntheti el, hogy megadja-e ezeket az adatokat. Lehetséges azonban, hogy ezen információkra jogszabályi, szerződéses vagy gyakorlati okokból van szükség. Mindig egyértelműen megjelöljük, hogy az információ megadása kötelező-e. Amennyiben nem ad meg olyan adatokat, amelyeket kötelezően megadandónak határoztunk meg, lehetséges, hogy nem fogjuk tudni nyújtani Önnek a kért szolgáltatást (pl. feliratkozás hírlevelünkre, fiók létrehozása vagy vásárlás internetes áruházunkban stb.). 

     

    Annak érdekében, hogy elősegítsük az Önnek nyújtott szolgáltatások és az Önnel, például hírlevelek útján folytatott kommunikáció testre szabását, lehetséges, hogy alkalmanként az Ön személyes érdeklődési köreivel, demográfiai adataival és termékeinkkel szerzett tapasztalataival kapcsolatosan kérünk Öntől információkat. Ezen kiegészítő információk megadása minden esetben önkéntes, de megköszönjük, ha segít minket ezek megadásával.

     

    Az, hogy hogyan gyűjtjük, és használjuk fel személyes adatait, attól függ, hogy Ön hogyan lép velünk kapcsolatba, illetve mely szolgáltatásokat veszi igénybe. 

     

    Számunkra, hasonlóan minden ECCO- ás KRM-partnerhez, rendkívül fontos a birtokunkban és kezelésünkben lévő személyes adatok védelme, ennek megfelelően, álláspontunk szerint megfelelő technikai és szervezési biztonsági intézkedéseket vezettünk be, hogy megvédjük ezen személyes adatokat az illetéktelen vagy törvénybe ütköző feldolgozással és véletlen elvesztéssel, megsemmisüléssel és károsodással szemben.

     

    Alább többet is megtudhat a következőkről: hogyan gyűjtjük és kezeljük személyes adatait különböző helyzetekben, beleértve a kezelt személyes adatok általános kategóriáit is; azon személyes adatok forrása, amelyeket nem közvetlenül Öntől szereztünk meg; a személyes adatok kezelésének céljai; és az adatkezelés jogalapja.

    • 2.1 Amikor hírlevelekre iratkozik fel.

      Önnek lehetősége van feliratkozni, hogy e-mail-ben és mobiltelefonra küldött rövid szöveges üzenetekben (SMS) kapjon információt („Hírlevelek”) tőlünk és más ECCO vagy KRM-partnerektől az ECCO termékeiről (táskák, cipők és kapcsolódó kiegészítők), szolgáltatásairól, versenyekről és promóciókról. A kapcsolódó ECCO- és KRM-partnerek áttekintéséhez kattintson ide. A kapcsolódó ECCO- és KRM-partnerek listáját – változás esetén – rendszeresen frissítjük.

       

      Csak akkor küldünk Önnek hírleveleket és más marketinganyagokat, amennyiben Ön kifejezett hozzájárulását adta ahhoz, hogy hírleveleket küldjünk Önnek. 

       

      Ha feliratkozik hírleveleink fogadására valamelyik weboldalunkon vagy valamelyik ECCO boltban, amelyeket egy KRM-partner vagy más üzemeltet, arra fogjuk kérni, hogy adjon meg bizonyos alapvető információkat magáról. A regisztrációhoz kötelezően megadandó adatok az Ön vezetékneve és keresztneve, valamint e-mail-címe („Hírlevél regisztrációs adatok”), amelyeket az Ön regisztrációjához, az e-mail címe érvényességének ellenőrzésére és a kapcsolódó Hírlevelek kiküldéséhez fogunk használni. Amennyiben nem adja meg számunkra a kötelező információkat, nem tudjuk Önt feliratkoztatni a Hírlevelek fogadására.

       

      Lehetséges, hogy az egyértelműen kötelezően megadandónak megjelölt adatokon túl további adatok megadására is lehetőséget kínálunk, mint például az Ön neme, cipőmérete és telefonszáma. Ön dönti el, hogy megadja-e ezeket a kiegészítő adatokat számunkra. Amennyiben megadja nekünk a kiegészítő adatokat, segít minket szolgáltatásaink és Önnek küldött ajánlataink fejlesztésében.

       

      A Hírlevelek küldésének jogalapja a GDPR 6(1) a) cikke, azaz az Ön hozzájárulása, amelyet akkor adott, amikor feliratkozott a hírlevelek fogadására.

       

      Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását a Hírlevelek fogadásával kapcsolatosan, illetve leiratkozhat minden e-mail- vagy SMS-listáról, ha követi a tőlünk fogadott e-mail vagy SMS-üzenetekben található utasításokat. Kérjük, tekintse meg a következőt is: 5. FEJEZET (AZ ÖN JOGAI ÉS HOGYAN VONHATJA VISSZA A HOZZÁJÁRULÁSÁT ÉS A FELIRATKOZÁST).

       

      Hírleveleink úgynevezett követőpixeleket is tartalmaznak. A követőpixel egy miniatűr kép, mely html-formátumú e-mailekbe van ágyazva, és lehetővé teszi naplófájl létrehozását és elemzését. Ez lehetővé teszi a marketingkampányok sikerességével vagy sikertelenségével kapcsolatos statisztikai elemzések elkészítését. A beágyazott követőpixel alapján megtekinthetjük, hogy megnyitottak-e egy e-mailt, és ha igen, mikor, illetve hogy a címzett az e-mail mely hivatkozásait nyitotta meg („Hírlevélkövetési adatok”). Az ilyen Hírlevélkövetési adatokat arra használjuk, hogy általános, marketing célú kutatásokat végezzünk, és optimalizáljuk a hírlevelek elosztását és használatát. Ennek jogalapja a GDPR 6(1) f) pontja, tehát jogos érdekünk, hogy megértsük az ügyfelek viselkedését és érdekeit, és biztosítsuk az ECCO termékeinek és szolgáltatásainak hatékony marketingjét és reklámját.

       

      A Hírlevelek regisztrációs adatait, kiegészítő adatokat és Hírlevélkövetési adatokat arra is használjuk, hogy általános piackutatást végezzünk, vagy testre szabjuk és fejlesszük weboldalunkat és szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatainkat. Lehetséges, hogy ezeket az adatokat összekapcsoljuk az Ön más személyes adataival profilalkotási célból, hogy testre szabhassuk az Ön élményét weboldalunkon, adaptálhassuk a jövőbeni hírleveleket, hogy azok jobban megfeleljenek az Ön érdeklődési köreinek, és testre szabott ajánlatokkal kereshessük meg Önt. Kérjük, tekintse meg a következő részt is 2.5. FEJEZET (PROFILALKOTÁS MARKETINGCÉLOKBÓL). 

    • 2.2 Amikor fizikai ECCO áruházakat látogat meg.

      A KRM-partnerek által üzemeltetett fizikai ECCO áruházakat úgy is meglátogathatja, hogy nem ad meg semmilyen információt saját magáról. 

       

      Elektronikus nyugta Amennyiben a KRM-partnerek által üzemeltetett áruházak valamelyikében vásárol, lehetősége van kérni, hogy e-mailben elküldjük Önnek számlája elektronikus formátumú másolatát. Amennyiben igénybe veszi ezt a szolgáltatást, a szolgáltatás nyújtása érdekében, illetve hogy a későbbiekben lekérhesse a számla másolatát, ha dokumentálnia kellene egy vásárlást, megtartjuk e-mail-címét a számla másolatával. Ennek jogalapját a GDPR 6(1) f) pontja jelenti, tehát jogos érdekünk, hogy ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújthassunk.

       

      E-mail-címét nem használjuk fel arra, hogy hírleveleket vagy más marketinganyagokat küldjünk Önnek, hacsak Ön nem iratkozott fel kifejezetten a Hírlevelek fogadására.

       

      Feliratkozás Hírlevelek fogadására: Amennyiben feliratkozott Hírlevelek fogadására, és úgy döntött, hogy igazolja személyazonosságát egy ECCO boltban például úgy, hogy megadta nevét, e-mail-címét vagy telefonszámát, akkor az ECCO bolt nevünkben regisztrálhat információkat az Ön látogatásával kapcsolatosan, például látogatása dátumát, vásárlásaival, termékek visszaadásával stb. kapcsolatos információkat („Offline tranzakciós adatok”) Kérjük, tekintse meg a következőket is: 2.1. FEJEZET (HA FELIRATKOZIK HÍRLEVELEKRE) és 2.5. FEJEZET (PROFILALKOTÁS MARKETINGCÉLOKBÓL).

    • 2.3 Profilalkotás marketingcélokból

      Amennyiben Ön azonosította magát számunkra, pl. vásárolt, fiókot hozott létre, vagy megadta nekünk nevét, e-mail-címét vagy telefonszámát, lehetséges, hogy összekapcsoljuk a fenti fejezetekben foglaltaknak megfelelően az Önnel kapcsolatosan gyűjtött adatokat, többek között a weboldalak használata során gyűjtött adatokat, hírlevélkövetési adatokat, neveket, e-mail címet, telefonszámot, címeket, Facebook-profilinformációkat, Google-fiókinformációkat, az Önnel kapcsolatos demográfiai adatokra, érdeklődési körökre és preferenciákra vonatkozó információkat (pl. nem, születési idő, cipőméret, családra vonatkozó információk, termékpreferenciák stb.), online és offline tranzakciós adatokat, beleértve az „elhagyott” vásárlói kosarakat, visszaküldéseket és az Ügyfélszolgálattal történő kapcsolattartást. Ennek célja általános marketingkutatások elvégzése, beleértve az ügyfélelemzést, ügyfélszegmentálást és statisztikákat. Mindemellett felhasználhatjuk ezeket az információkat abból a célból, hogy felmérjük az Ön egyedi érdeklődési köreit és preferenciáit, hogy testre szabhassuk vásárlását és a weboldal Önnek nyújtott élményét, és optimalizáljuk a szolgáltatást, amelyet mi és partnereink nyújtanak Önnek. Ennek jogalapját a GDPR 6(1) f) pontja jelenti – jogos érdekeink hogy megértsük az ügyfelek viselkedését és érdeklődési köreit, és biztosítsuk az ECCO termékeinek és szolgáltatásainak hatékony marketingjét és reklámját.

       

      Amennyiben Ön feliratkozott hírlevelek fogadására is, személyes adatait arra is felhasználjuk, hogy adaptáljuk a Hírlevelek tartalmát, hogy azok jobban megfeleljenek az Ön érdeklődésének, és személyre szabott ajánlatokkal kereshessük Önt. Ennek jogi háttere a GDPR 6(1) a) pontja, tehát a hozzájárulás, amit Ön megadott, amikor feliratkozott hírlevelek fogadására.

       

      Amennyiben Ön nem ért egyet, és tiltakozni szeretne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az 1. (ELÉRHETŐSÉGEINK) FEJEZETNEKmegfelelően, és a továbbiakban nem kezeljük személyes adatait marketingcélú profilalkotáshoz.

    • 2.4 Amikor felveszi velünk a kapcsolatot az Ügyfélszolgálaton stb. keresztül

      Amikor felveszi velünk a kapcsolatot egyik Ügyfélszolgálati képviselőnkön keresztül, vagy e-mailben küld nekünk megjegyzést vagy teszi fel kérdését, ezeket az információkat megtartjuk, és felhasználjuk, hogy válaszolhassunk kérésére. Lehet, hogy további olyan információkat kérünk, amelyek azonosítják Önt, például nevét, e-mail-címét, telefonszámát és országát, annak érdekében, hogy meg tudjuk válaszolni kérdéseit stb. Lehetséges, hogy más információkat is kérünk Öntől, amelyek szükségesek, hogy válaszoljunk kérésére. Minden esetben Ön dönti el, hogy milyen információkat ad meg nekünk. Azonban, felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben nem áll rendelkezésünkre elegendő információ kérése feldolgozásához, lehetséges, hogy nem tudjuk teljesíteni a kérést. Jelen adatkezelés jogalapja a GDPR 6(1) f) pontja, jogos érdekeink a következők: ügyfélszolgálati szolgáltatások nyújtása, ügyfeleink viselkedésének, érdeklődésének megismerése, igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme.  

       

      Lehetséges, hogy további információkat is kérünk Öntől, beleértve az Ön egészségével kapcsolatos adatokat, biometrikus adatokat, vagy különleges kategóriájú adatokat, amennyiben Ön követeléssel él velünk szemben, és ezen információk szükségesek a követelés  megalapozásához, érvényesítéséhez vagy az azzal szembeni védekezéshez. Ennek jogi háttere a GDPR 9(1) f) pontja, azaz az adatkezelés szükséges a jogi követelések megalapozásához, érvényesítéséhez vagy védekezéshez azokkal szemben.

    • 2.5 Amikor versenyeken vagy felmérésekben vesz részt

      Időről időre előfordulhat, hogy lehetőséget adunk Önnek, hogy részt vegyen versenyeken, felmérésekben stb. Amennyiben a részvétel mellett dönt, megkérjük, hogy adjon meg nekünk bizonyos személyes adatokat. Ezen adatok függnek az adott versenytől, felméréstől stb., de köztük lehet az Ön neve, e-mail-címe, kora, neme, családjával kapcsolatos információk, cipőmérete, és más demográfiai információk, illetve érdeklődési köreivel és vásárlási szokásaival kapcsolatos információk. Ezeket az információkat a versenyek vagy felmérések stb. lebonyolításához használjuk, azonban felhasználhatjuk ezeket általános piackutatási célokból, vagy, hogy testre szabjuk vagy fejlesszük weboldalainkat és szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatainkat. Ennek jogi háttere a GDPR 6(1) a) pontja, tehát a hozzájárulás, amit Ön adott, amikor úgy döntött, hogy részt vesz a versenyen, felmérésben stb.

       

      Lehetséges, hogy a versenyen, felmérésben stb. történő részvétele során gyűjtött adatokat. összekapcsoljuk az Önre vonatkozó más adatokkal, profilalkotási célból, a 2.5.FEJEZETBEN (PROILAKOTÁS MARKETINGCÉLOKBÓL) foglaltaknak megfelelően.

    • 2.6 Profilalkotás marketingcélokból

      Amennyiben Ön azonosította magát számunkra, pl. vásárolt, fiókot hozott létre, vagy megadta nekünk nevét, e-mail-címét vagy telefonszámát, lehetséges, hogy összekapcsoljuk a fenti fejezetekben foglaltaknak megfelelően az Önnel kapcsolatosan gyűjtött adatokat, többek között a weboldalak használata során gyűjtött adatokat, hírlevélkövetési adatokat, neveket, e-mail címet, telefonszámot, címeket, Facebook-profilinformációkat, Google-fiókinformációkat, az Önnel kapcsolatos demográfiai adatokra, érdeklődési körökre és preferenciákra vonatkozó információkat (pl. nem, születési idő, cipőméret, családra vonatkozó információk, termékpreferenciák stb.), online és offline tranzakciós adatokat, beleértve az „elhagyott” vásárlói kosarakat, visszaküldéseket és az Ügyfélszolgálattal történő kapcsolattartást. Ennek célja általános marketingkutatások elvégzése, beleértve az ügyfélelemzést, ügyfélszegmentálást és statisztikákat. Mindemellett felhasználhatjuk ezeket az információkat abból a célból, hogy felmérjük az Ön egyedi érdeklődési köreit és preferenciáit, hogy testre szabhassuk vásárlását és a weboldal Önnek nyújtott élményét, és optimalizáljuk a szolgáltatást, amelyet mi és partnereink nyújtanak Önnek. Ennek jogalapját a GDPR 6(1) f) pontja jelenti – jogos érdekeink hogy megértsük az ügyfelek viselkedését és érdeklődési köreit, és biztosítsuk az ECCO termékeinek és szolgáltatásainak hatékony marketingjét és reklámját.

       

      Amennyiben Ön feliratkozott hírlevelek fogadására is, személyes adatait arra is felhasználjuk, hogy adaptáljuk a Hírlevelek tartalmát, hogy azok jobban megfeleljenek az Ön érdeklődésének, és személyre szabott ajánlatokkal kereshessük Önt. Ennek jogi háttere a GDPR 6(1) a) pontja, tehát a hozzájárulás, amit Ön megadott, amikor feliratkozott hírlevelek fogadására.

       

      Amennyiben Ön nem ért egyet, és tiltakozni szeretne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az 1. (ELÉRHETŐSÉGEINK) FEJEZETNEKmegfelelően, és a továbbiakban nem kezeljük személyes adatait marketingcélú profilalkotáshoz.

  • 3. HOGYAN OSZTJUK MEG SZEMÉLYES ADATAIT MÁSOKKAL?

    Annak érdekében, hogy elérhetővé tegyük Ön számára szolgáltatásainkat, nyújthassuk Önnek a kért szolgáltatásokat és támogatást, és általánosságban működtethessük vállalkozásunkat, meg kell osztanunk, és át kell adnunk személyes adatait más ECCO- és KRM-partnereknek és harmadik feleknek, például informatikai beszállítóknak, marketingügynökségeknek, logisztikai szolgáltatóknak, fizetési szolgáltatóknak stb.

     

    Biztosíthatjuk Önt, hogy nem értékesítjük vagy adjuk bérbe személyes adatait harmadik feleknek, hogy az Ön személyes adatait felhasználhassák saját, közvetlen marketingcéljaikhoz, hacsak erre vonatkozóan Ön beleegyezését nem adta.

     

    Amennyiben adatfeldolgozókat veszünk igénybe, hogy a nevünkben kezeljék az Ön személyes adatait, megköveteljük tőlük, hogy az Ön személyes adatainak kezelését kizárólag a mi utasításainknak megfelelően végezzék. Mindemellett az adatfeldolgozóktól megköveteljük, hogy olyan szerződéseket írjanak alá, amelyek megfelelő garanciát nyújtanak arra, hogy megtegyék a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket annak érdekében, hogy az adatfeldolgozás megfeleljen a vonatkozó adatvédelmi szabályozásoknak, és biztosítva legyen az Ön jogainak megfelelő védelme.

     

    Amennyiben személyes adatait olyan harmadik felekkel közöljük, akik nem adatfeldolgozói minőségben járnak el a mi megbízásunk alapján, hanem független adatkezelőként, mindent megteszünk, hogy meggyőződjünk megbízhatóságukról, és arról, hogy megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket vezettek be személyes adatai védelme érdekében, illetve egyértelműen elkötelezik magukat amellett, hogy teljesítik a vonatkozó adatvédelmi szabályozások követelményeit, és nem használják fel a tőlünk kapott személyes adatokat semmilyen más célra azon túl, hogy nyújtják a megállapodás szerinti szolgáltatásokat, és – anonimizált formában –statisztikai elemzéseket készítenek.

    • 3.1 A címzettek kategóriái

      Az Ön személyes adatainak címzettjei az alábbi főbb kategóriákba sorolhatóak:

      A. Szolgáltatók

      Közölhetjük személyes adatait megbízható szolgáltatóinkkal, akik a mi nevünkben üzemeltetik, karbantartják és/vagy támogatják informatikai rendszereinket és informatikai infrastruktúránkat, weboldalainkat, kezelik fizetési megoldásainkat, statisztikai elemzéseket készítenek, hírleveleket küldenek, kiszállítják a tőlünk vásárolt árukat, ügyfélszolgálatot üzemeltetnek, és más fontos szolgáltatásokat nyújtanak részünkre.

       

      B. Más KRM-partnerek

      Amennyiben internetes áruházunkon keresztül valamelyik KRM-partnerünktől vásárol, a tranzakcióval kapcsolatos adatokat közöljük, annak érdekében, hogy a KRM-partner teljesíthesse a rá vonatkozó számviteli és adózási jogszabályok szerinti kötelezettségeit.  

       

      Bizonyos helyzetekben más KRM-partnerekkel is közölhetjük személyes adatait, annak érdekében, hogy szolgáltatásokat nyújthassanak részünkre.

       

      C. Más ECCO-partnerek

      Személyes adatait közölhetjük az ECCO Sko A/S vállalattal, amelynek székhelye Industrivej 5, 6261 Bredebro, Dánia és más vállalatokkal, amelyek az ECCO Sko A/S irányítása alatt vagy tulajdonában állnak, vagy amelyek az ECCO Sko A/S tulajdonosai vagy irányítói („ECCO-partnerek”), annak érdekében, hogy azok szolgáltatásokat nyújthassanak részünkre.

       

      D. Jogutódok

      Személyes adatainak továbbítása más jogalanyoknak történhet vállalkozásunk vagy annak egy része átadása részeként, átszervezés, eszközök eladása, konszolidáció, összeolvadás vagy hasonló esemény formájában.

       

      E. Más közlések

      Azon eseteken túl, amikor Ön beleegyezett a személyes adatok közlésébe, vagy, amikor a közlés szükséges az adatgyűjtés céljához/céljaihoz, a személyes adatok közlésre kerülhetnek olyan különleges esetekben, amikor okunk van úgy gondolni, hogy az szükséges, azért, hogy azonosítsunk valakit, felvegyük vele a kapcsolatot vagy jogi lépéseket tegyünk valakivel szemben, aki (szándékosan vagy szándékán kívül) károsítja, megsérti vagy akadályozza tulajdonjogainkat, vagy a felhasználók vagy bárki más jogait, akinek kárt okozhatnak az ilyen tevékenységek, vagy az más módon szükséges jogi követelések megalapozásához, érvényesítéséhez vagy azokkal szembeni védekezéshez. 

    • 3.2 Adatok továbbítása harmadik országokba

      Szolgáltatók igénybe vétele során, illetve személyes adatainak megosztása során más ECCO- és KRM-partnerekkel előfordulhat, hogy adatait továbbítjuk olyan országokba is, amelyek adatvédelmi jogszabályai nem nyújtanak az Ön joghatóságával egyenértékű védelmet, és amelyekben a személyes adatok védelmének szintje nem megfelelő az Európa Tanács vagy más nemzeti adatvédelmi hatóság álláspontja szerint (úgynevezett „nem biztonságos Harmadik országok”). Ilyen országok többek között, de nem kizárólagosan: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Kína, Hong Kong, Makaó, Tajvan, Vietnám, Szingapúr, Thaiföld, Malajzia, Japán, Dél-Korea, Indonézia, Ausztrália és Új Zéland.

       

      Személyes adatai minden címzettjétől megköveteljük, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket foganatosítsanak személyes adatai védelme érdekében, amikor azokat „nem biztonságos Harmadik országokba továbbítják, azáltal, hogy alkalmazzák a GDPR 46(2) cikke szerinti általános adatvédelmi kikötéseket. Az általunk használt általános adatvédelmi kikötésekkel kapcsolatosan itt talál további információkat. Amennyiben a címzett rendelkezik az Egyesült Államok adatvédelmi pajzs tanúsítványával az azt jelenti, hogy megfelelő védelmet nyújt személyes adatainak az EU Általános adatvédelmi rendelkezésének 46(2) cikke alapján. Amennyiben további információt szeretne megtudni az Egyesült Államok Adatvédelmi Pajzs programjáról, kérjük, kattintson ide.  

       

      Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, forduljon Ügyfélszolgálati képviselőinkhez az 1. SZAKASZNAK (ELÉRHETŐSÉGEINK) megfelelően.

  • 4. HOGYAN TARTJUK MEG ÉS TÖRÖLJÜK ADATAIT?

    Személyes adatait annyi ideig és olyan formában tároljuk, amely nem teszi lehetővé az Ön azonosítását annál tovább, mint ameddig az szükséges, abból a célból, amiért az gyűjtve lett és jogosan kezelésre került. ,  Ennek megfelelően személyes adatait addig tartjuk meg és kezeljük, amíg szolgáltatásokat nyújtunk Önnek, illetve ezt követően is megtartjuk addig, amíg azok szükségesek lehetnek későbbiekben esetlegesen felmerülő jogviták rendezéséhez, vagy ameddig a törvények arra köteleznek. Ezt követően vagy töröljük vagy anonimizáljuk személyes adatait, hogy azokat többé ne lehessen az Ön azonosítására használni. 

     

    Minden olyan információt törlünk, amelyek ésszerű belátásunk szerint pontatlanok, vagy elavultak, a gyűjtés óta eltelt idő következtében, vagy bármilyen más okból a birtokunkban lévő információk alapján.

     

    Az Ön írásos kérelme esetén szintén indokolatlan késedelem nélkül töröljük vagy anonimizáljuk személyes adatait, hacsak nincs érvényes jogalapja adatai megtartásának. Kérjük, tekintse meg az 5.FEJEZETET IS (AZ ÖN JOGAI, ILLETVE HOGYAN VONHATJA VISSZA HOZZÁJÁRULÁSÁST ÉS IRATKOZHAT LE). 

  • 5. AZ ÖN JOGAI, ILLETVE HOGYAN VONHATJA VISSZA HOZZÁJÁRULÁSÁT ÉS IRATKOZHAT LE

    A vonatkozó adatvédelmi jogszabályok bizonyos jogokat biztosítanak Önnek. A jogok egy része meglehetősen összetett, és kivételeket is tartalmaz, ezért azt javasoljuk, hogy olvassa el a vonatkozó jogszabályokat és kérjen útmutatást a szabályozó hatóságoktól ezen jogok teljes körű magyarázatával kapcsolatosan. Ugyanakkor, az alábbi fejezetben megtalálja jogai összefoglalását.

    Az Ön jogainak összefoglalása

    • 5.1 Hozzáféréshez való jog

      Joga van megerősítést kapni azzal kapcsolatosan, hogy kezeljük-e az Ön személyes adatait. Mindemellett, joga lehet részletesebb információkat kérni az általunk tárolt és kezelt személyes adataival kapcsolatosan, és bizonyos körülmények között joga van másolatot is kapni ezen személyes adatokról.

    • 5.2 Helyesbítéshez való jog

      Jogában áll kérni az Önnel kapcsolatos pontatlan személyes adatok javítását, és – figyelembe véve a feldolgozás célját – a hiányos személyes adatok kiegészítését.

    • 5.3 Törléshez való jog

      Bizonyos esetekben jogában áll kérni a személyes adatok indokolatlan késedelem nélküli törlését. Ezek a körülmények például a következők: i) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték ii) Ön visszavonja hozzájárulását a hozzájárulás alapú adatkezelésre vonatkozóan iii) az adatkezelés közvetlen marketingcélokból történik és iv) a személyes adatokat jogellenesen kezelték. Azonban a törléshez való jogra kivételek is vonatkoznak. Ezen általános kivételek, amikor a feldolgozás szükséges; i) a szólásszabadsággal és az információ szabadságával kapcsolatos jogok érvényesítése, ii) törvényi kötelezettségnek történő megfelelés; vagy iii) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

    • 5.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog

      Bizonyos esetekben Önnek jogában áll korlátoznia személyes adatainak kezelését. Annak ellenére, hogy az adatkezelés korlátozva van, jogosultak vagyunk továbbra is tárolni személyes adatait. Azonban más módon csak a következő esetekben kezeljük: i) az Ön beleegyezésével; ii) jogi követelések megalapozása, érvényesítése, vagy azokkal szembeni védekezéscéljából; iii) egy másik természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében; iv) vagy fontos közérdekekhez fűződő okokból. 

    • 5.5 Adathordozhatósághoz való jog

      Amennyiben az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, és az adatkezelés automatizált módon történik, Önnek jogában áll megkapni személyes adatait tagolt, széles körben használt és géppel olvasható formátumban. Azonban ez a jog nem érvényesíthető, ha hátrányosan érintené mások jogait vagy szabadságát
    • 5.6 Tiltakozáshoz való jog

      Ön jogosult tiltakozni saját helyzetével kapcsolatos okokból személyes adatai kezelésével szemben, de csak abban az esetben, ha az adatkezelés jogalapja i) közérdekű vagy az ECCO-ra ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges; vagy ii) annak célja a mi vagy egy harmadik cél jogos érdekének érvényesítése. Ebben az esetben személyes adatait nem kezeljük tovább, kivéve, ha az bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

       

      Jogában áll tiltakozni személyes adatai közvetlen marketingcélú kezelésével szemben is (beleértve a marketingcélú profilalkotást is). Amennyiben ezzel kapcsolatosan tiltakozik, beszüntetjük személyes adatainak e célú feldolgozását.

    • 5.7 A hozzájárulás visszavonásához való jog

      Amennyiben az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, joga van bármikor visszavonni erre irányuló hozzájárulását.

       

      Amennyiben Ön visszavonja hozzájárulását, megszüntetjük adatai kezelését, hacsak az adatkezelést a vonatkozó személyes adatvédelmi rendelet vagy más vonatkozó törvények és jogszabályok nem teszik lehetővé, vagy nem követelik meg. Hozzájárulásának visszavonása semmilyen esetben nem befolyásolja a visszavonást megelőzően az Ön hozzájárulásával történt adatkezelés jogszerűségét.

       

      Amennyiben Ön nem adja meg a szükséges hozzájárulásokat vagy visszavonja a hozzájárulásokat, lehetséges, hogy ezek következtében nem tudja majd élvezni egyes szolgáltatásinkat.

    • 5.8 Panasztételi jog az adatvédelmi hatóság felé.

      Ön bármikor tehet panaszt a helyi, adatvédelmi hatóságnak. Az adatvédelmi hatóság Magyarországon a

       

      Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

      Szilágyi Erzsébet fasor 22/C

      1125 Budapest

      Magyarország

      www.naih.hu

       

      Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük személyes adatait, és tájékoztassuk azzal kapcsolatosan, hogyan kezeljük személyes adatait, és felelünk meg a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak. Amennyiben Ön nem elégedett személyes adatait kezelésével és védelmével, vagy a tőlünk kapott információkkal, arra kérjük, jelezze ezt nekünk, hogy fejlődhessünk. Amennyiben érvényesíteni kívánja jogait, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

      Kérjük, az 1. SZAKASZBAN (ELÉRHETŐSÉGEINK)foglaltaknak megfelelően vegye fel velünk a kapcsolatot. Kérjük, adja meg nekünk kérése kezeléséhez szükséges információkat, beleértve teljes nevét és e-mail-címét, hogy azonosíthassuk Önt. Indokolatlan késedelem nélkül válaszolni fogunk kérésére.

      Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását a Hírlevelek stb. fogadásával kapcsolatosan, illetve leiratkozhat minden e-mail-listáról, ha követi a tőlünk kapott e-mail vagy más üzenetekben található utasításokat.

  • 6. MÁS OLDALAKRA MUTATÓ HIVATKOZÁSOK

    Lehetséges, hogy harmadik felek oldalaira mutató hivatkozásokat is kínálunk Önnek. Ezen hivatkozott weboldalak nem a mi kezelésünkben vannak, ezért nem vállalunk felelősséget weboldalunkról hivatkozott harmadik felek viselkedéséért. Javasoljuk, hogy mielőtt megadná személyes adatait bármilyen más weboldalon, olvassa el azon weboldal felhasználási feltételeit és a kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót.

  • 7. JELEN ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

    Fenntartjuk a jogot, hogy a későbbiekben saját hatáskörünkben bővítsük, módosítsuk jelen Adatvédelmi tájékoztatót, vagy eltávolítsunk belőle részeket, hogy biztosítsuk, hogy a benne foglalt információk releváns és megfelelő tájékoztatást nyújtsanak az Ön személyes adatainak gyűjtésével és kezelésével kapcsolatosan.

     

    Jelen Adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit kiegészíthetik más információk, amelyeket tőlünk vagy másik ECCO- vagy KRM-partnertől kapott, továbbá más felhasználási feltételek, amelyek jelen weboldalunkon érvényesek, vagy amelyekkel kapcsolatosan beleegyezését adta, amikor egy másik ECCO- vagy KRM-partnerrel lépett kapcsolatba.

    Amennyiben beleegyezett hírlevelek vagy más információk fogadásába tőlünk, az Adatvédelmi tájékoztató frissítéséről e-mailben tájékoztatjuk Önt.

     

    Változat: 2018/05


    ECCO & KRM Affiliates

    Ország

    ECCO Distributors DAC

    Ireland

    ECCO France S.A.S.

    France

    ECCO Holding A/S

    Denmark

    ECCO Holst A/S

    Denmark

    ECCO Leather B.V.

    The Netherlands

    ECCO Shoes Trade Ltd.

    Turkey

    ECCO Shops Vestdanmark A/S

    Denmark

    ECCO Sko A/S

    Denmark

    KRM (Austria) GmbH

    Austria

    KRM (Cyprus) Ltd.

    Cyprus

    KRM (Czech Republic) s.r.o.

    Czech Republic

    KRM (Danmark) A/S

    Denmark

    KRM (Deutschland) GmbH

    Germany

    KRM (Great Britain) Ltd.

    UK

    KRM (Hungary) Kft.

    Hungary

    KRM (Norway) AS

    Norway

    KRM (Poland) Sp.z.o.o.

    Poland

    KRM (PORTUGAL), LDA

    Portugal

    KRM (Sweden) AB

    Sweden

    KRM Adriatic d.o.o.

    Croatia

    KRM AG

    Switzerland

    KRM Footwear Romania SRL

    Romania

    KRM Footwear d.o.o. Beograd-Novi Beograd

    Republic of Serbia

    KRM Kenkä Oy

    Finland

    KRM OBUTEV SL, trgovsko podjetje, d.o.o.

    Slovenia

    KRM Retail (Slovakia) s.r.o.

    Slovakia

    KRM Switzerland AG

    Switzerland

    SIA KRM Baltic

    Latvia